dinsdag 17 januari 2012

Stoffen kralensnoer ...

Deze kralensnoeren stonden al héél lang op mijn verlanglijstje!!! Maar binnenkort mag ik op school een workshop geven in het kader van de mondiale dag en dit leek mij een ideaal project voor mijn leerlingskes. Vrij eenvoudig en met een leuk resultaat dat ze nadien mee kunnen nemen naar huis.De prima uitleg vond ik hier om maar te zwijgen van de o zo praktische methode om linten te keren die hier uitgelegd staat. Weg linten-keer-stress, vanaf nu is dit een fluitje van een cent!!!


En ik wou mijn leerlingen ook graag eens leren stikken, awel, dan is dit  te beschouwen als les 1, want ze mogen 1,40 m rechtdoor stikken. Zal wel lukken zeker hé.

Waar je wel moet op letten is dat je niet al te slordig knipt, want als er plots een vernauwing in het lint opduikt, kan het gebeuren dat een kraal nogal gespannen komt te zitten :-). Ga dus maar op zoek naar de fout op onderstaande foto (voor de foto hierboven heb ik mijn collierke maar gedraaid ;-) )

7 opmerkingen:

 1. Ik zag ze net op FB, ze zijn echt héél mooi! Daar zou ik mij ook nog wel es aan willen wagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Denk dat je leerlingen superenthousiast gaan zijn! Zo'n leuk project!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Foutje, ik zie helemaal geen foutje ... Ik zie alleen maar prachtige kettingen ! Je leerlingen zullen vast en zeker ook enthousiast zijn straks !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Net zoals alle naaisels op je blogje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi. Lijkt me een goed idee om dat met de leerlingen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind ze leuk geworden! En het foutje? Nou ja zeg, die zie je alleen van dichtbij! De bruine ketting toch? Maar hee, het is handgemaakt! Dus helemaal niet erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super tof zeg, dat je mn tuto hebt uitgeprobeerd! Ik vind ze geweldig mooi geworden!! En foutje... waar is dat foutje...?

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...