dinsdag 26 juli 2011

Rokjesparade ...

Eventjes alle tot nu toe gemaakte rokjes op een rijtje.
Voor het eerste nam ik gewoon een goed zittende rok uit mijn kast en gebruikte die als patroon. Het stofje is eigenlijk een goedkoop stuk gordijn, maar dan kon het ook geen kwaad als het fout afliep é. Het is toch goed gekomen dankzij de goede uitleg van Mieke (miss cupcake :-) ).
Dit was het resultaat:
Daarna kwam er een bollekesversie:

Na de omkeerbare tas van bij de tiretten werd dit het assorti rokje:
En dan werd het tijd om eens een ander modelleke te proberen. Ik tekende zelf een patroontje op maat door deze aanwijzingen te volgen en met een beetje variatie maakte ik een blauwtje... De stof is van Ikea en doordat deze vrij zwaar is valt de rok eigenlijk wel perfect.

En het laatste tot nu toe gemaakte rokje is het half-uur-rokje van vorige week bij de tiretten. Stof was klaar geknipt, wat boordstof en een fantastiche overlock en 't was in orde. Het stofje is een soldeke van bij "Rood met witte stipjes".

6 opmerkingen:

 1. Allemaal om te leukst, ik ben fan van die blauwe met die schuine plooi, breng je hem eens mee woensdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Leen,
  als hij morgen droog is breng ik hem zeker mee. Hij zat in de was vandaag en ik durf hem niet in de droogkast te steken, ge weet nooit hoe hij eruit zou komen é.
  Groetjes en tot morgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaw Hilde en ik maar fier wezen met mijn potlodenrolleke. Toeme zeg, ik heb nog veel teleren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. maar sofieke toch! wees gerust fier op wat je maakt hoor! was daarnet op je blog aant kijken, zo'n toffe dingen! en weet ge, ik leer ook nog iedere dag bij hoor, gelukkig maar zeker, zou niet leuk zijn alles al te weten en te kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor de eervolle vermelding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...