maandag 2 januari 2012

Zo mama, zo dochter ...

Eerst en vooral wil ik al mijn volgertjes en  iedereen die op de één of andere manier op mijn blog terecht komt een héééééél gelukkig nieuwjaar wensen!!! Ik wens mijn bloggende lezers ook een heel creatief jaar toe, want ik geniet er enorm van om jullie verslagjes te lezen en ik hoop dat dus in 2012 te kunnen blijven doen!

Een hele tijd terug werd er bij de tiretten een workshop gegeven om een rok of kleedje te maken. Ik koos voor het wintermodel en had direct een stofje in mijn hoofd... Hetzelfde als de jas, muts, sjaal, slofjes van Jutta en het plan was: ik knip zo zuinig mogelijk zodat mijn klein prutske ook nog een feestkleedje kan krijgen...

En zoals je ziet, het is gelukt, mama en dochter assorti het nieuwe jaar in ;-) Een superdikke merci voor Nele die mij prima op weg gezet heeft met het kleedje!!!


Het kleedje voor mijzelf is er eentje uit de Burda  van augustus 2011 (jaja van vorig jaar al ;-) ). Het werd een beetje aangepast want het originele model had een sjaalkraag, wat bij mij absoluut niet paste (volgens het deskundig oog van manlief ;-), maar hij had overschot van gelijk hoor).Voor Jutta werd het een klassiek overgooiertje, gemaakt aan de hand van een patroontje dat ik op Petit-Bazaar kocht bij Koekepeertje.


De knoopjes komen nog van mijn oma zaliger... En zoals je ziet heeft Jutta duidelijk nog aan aantal dingen met haar mama gemeen: verzot zijn op ijsjes en graag cadeautjes opendoen ;-)
En nu vrees ik dat mijn favoriete stof zo goed als op is :-(. Als je nog een "sappig" verhaal wil lezen over een stof die tot de laatste cm werd opgebruikt, kijk dan zeker eens op de blog van sofie ;-) 

17 opmerkingen:

 1. Jullie zien er allebei stralend uit! Heel knap!
  En ook voor jullie een gelukkig nieuwjaar en en mooi jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw!!! wat een prachtige jurkjes!!! alletwee!!!
  jullie zagen er prachtig uit :o)
  dorie zeg, jouw jurk is echt wel wauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo moeder zo dochter, wat zijn jullie allebei mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik vind jouw kleed ook fantastisch, het valt erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend mooi! Blauw-rood, ook één van mijn favoriete kleurcombinaties... En natuurlijk voor jou en je gezinnetje ook een zéér gelukkig en creatief nieuw jaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi het staat jullie allebei goed!
  Een goed nieuw jaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zalig ... moeder en dochter zo helemaal assorti ! En dat kleedje staat je echt super !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig zijn jullie samen. Het ultieme geluk, een kleedje van dezelfde stof met je dochter...
  ik wil ook, ik wil ook! :-)
  Fijn en gelukkig 2012 voor jullie, en leuk om je te volgen!
  Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohja, en als je nog een paar kleine stukjes over hebt...
  http://madamezsazsa.blogspot.com/2010/09/maak-een-broche.html

  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn jullie het jaar mooi in gegaan seg !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super! Ik ben ook fan van dat stofke!
  Vraagje: Zou dat patroon ook geschikt zijn voor iemand die ruim 'beboezemd' is? Ik wil me er na den blok zelf aan wagen, aan de klerenmakerij, maar voorlopig heb ik schrik van bovenkleren, gezien de omvang van bovengenoemd lichaamsdeel...

  Btw: ik ben fan van uw appels!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor jullie ook een schitterend 2012.
  Jullie zien er beiden prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ manon: merci voor de tip om mijn allerlaatste restjes te verwerken ;-). Misschien dat ik inderdaad nog eens zo'n bloem maak!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Sieselaajn: 't is natuurlijk te zien hoe ruim beboezemd je bent ;-))), maar het bovenstukje is met neepjes, dus kan altijd aangepast worden hé! Dus ik zie er niet echt een probleem in. Het hangt natuurlijk ook wat van je gekozen stof af. Ik gebruikte licht rekbare stof met wol, zodat het bovenstukje sowieso wat meerekt :-). Het oorpronkelijke patroon is met gevoerd bovenstukje (wat dus niet mee rekt), maar dat heb ik bewust achterwege gelaten omdat ik anders ook vreesde dat het niet toe ging kunnen ;-). Succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig ik vind ze, met deze feestkleren hebben jullie het oude jaar vast goed kunnen uitzwaaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldig, dezelfde kleding voor moeder & dochter helemaal leuk!
  Er is nu ook een webwinkel voor: www.matchingmymom.com van complete Mini-Me outfits tot leuke mix &match items en accessoires zoals slippers en armbandjes! Voor alle trotse moeders van een dochtertje!

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...