zaterdag 4 februari 2012

Gezelligheid troef op die koude winterdagen ...

En daarmee bedoel ik zowel de avond met Fien om de lampen te maken, als het huisje dat nu opgevrolijkt is met het resultaat.

Lang geleden zag ik zo'n met stof overtrokken lampen op Petit Bazaar in Gent. Ik vond die toen al waw. En aangezien er bij de tiretten zo af en toe eens workshops gegeven worden, leek ons (Fien en mijzelf) dat een ideaal idee om eens met z'n allen te proberen.

Dus gisteren was het probeer-avond. We waren in de wolken met het resultaat!!! We gebruikten ikea-lampekappen om te overtrekken met stof en balk-vormige glazen lampen waarvoor we een "hoesje" maakten. Fien trok de stap-voor-stap-foto's, maar we wachten nog met publiceren tot we de workshop gegeven hebben in maart (kwestie van het een beetje spannend te houden é)

En nu het resultaat. Ik weet het, het is wel niet vergelijkbaar met het Lichtspektakel in Gent, maar we zijn er best wel fier op!!!

Mijn lampekap, overtrokken met een stofje waarvan ik er helaas geen meer vind, anders maakte ik nog assorti kussenhoezen. Dus als iemand het herkent (misschien moeilijk te zien op de foto, maar het zijn kleine roze bloemetjes, dezelfde stof trouwens die ik hier gebruikte voor schoentjes voor Jutta) en mij kan laten weten waar ik het nog kan kopen, ik zou jullie super dankbaar zijn!


De glazen lamp kreeg een walvishoesje (walvis werd erop geflockt) en aangezien de lamp in bruikleen was omdat die tijdelijk niet meer te krijgen was in den ikea, maakte ik er ook nog eentje met vogelnestjes zodat ik de lamp "aangekleed" kon terugbezorgen...


En dit zijn de exemplaren van Fien (linkse stofje vind ik echt superleuk!!!)

19 opmerkingen:

 1. Ooh Hilde ... die zijn prachtig en lekker gezellig ! Maar dat stofje ... zou het niet kunnen dat ze dat verkopen op een stoffenspektakel ? Ik denk dat ik het de vorige keer daar gezien heb. Misschien morgen eens proberen in Gent ? En als het je niet lukt om er te geraken, geef maar een mailtje, normaal gezien ga ik en dan kijk ik eens uit voor je ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jo, het zou kunnen dat ze het op het stoffenspektakel hebben... Ik kocht het ooit bij "Rood met witte stipjes". Morgen ga ik ook naar het stoffenspektakel, dus wie weet... duimen maar dat ik het daar vind!!!

   Verwijderen
  2. Wie weet lopen we elkaar daar dan tegen het lijf ...

   Verwijderen
 2. prachtig! eens de uitleg er is , ga ik het zeker ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Ik heb hier ook nog wel "te pimpen" lampenkappen, echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk al uit naar de uitleg,zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! Dat ga ik zeker ook proberen, heb hier zelfs nog zo een lamp liggen van ikea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu is het een prachtig lichtspektakel ten huize Hilde!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig gedaan! En die vogelnestjesstof ... waar heb je die gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kocht een tijdje terug een couponneke bij Ifi Handmade (webwinkeltje). Ik heb het daarnet eens nagekeken, en blijkbaar zit het niet meer in het aanbod :-(

   Verwijderen
 8. Mooi gemaakt, het ziet er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooooh, ze zijn prachtig!!!
  Ik kijk ook al uit naar de uitleg, wil ik zeker ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super knap. Dat ga ik hier ook eens uitproberen. Laat die tutorial maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooooh super mooi!!! in de ruimte stofje-lampje...verliefd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amai, schoon! Ik kijk al uit naar de uitleg, tegen dan ben ik op zwangerschapsverlof, dus (hopelijk) tijd genoeg om wat lampenkapjes op te fleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leerde je blog kennen via je schoonzus Nathalie. Superleuke dingen hier. Ik vroeg me af waar je je materiaal voor de lampenkap (zoals de ringen) haalde...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, leuk te horen dat mijn schoonzusje reclame maakt voor mijn blogje ;-))). De lampekappen zijn gewoon gekocht bij de ikea en overtrokken met stof. Maar als je nog een paar weekjes geduld hebt, dan komt de volledige uitleg op mijn blog. Ik geef samen met een vriendin op 21 maart een workshop bij onze "naaiclub" de tetterende tiretten en daarna publiceren we de uitleg ;-).
   Groetjes en hopelijk tot nog eens!

   Verwijderen
 14. Ik heb hier een glazenlamp gekocht bij Ikea en hoopte ergens de uitleg te vinden maar ik blijf maar zoeken... heb je soms een tip waar ik uitleg kan vinden?

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...