zaterdag 9 februari 2013

100-dagen outfits

Afgelopen week vierden onze laatstejaars hun 100-dagen. Het thema was sprookjes en ze hebben er echt een heel mooie dag van gemaakt (zonder de overdreven toestanden waar wij, leerkrachten meestal niet echt fan van zijn ;-) )

Een paar weken terug kwamen twee van mijn leerlingskes om stoffenwinkeladvies. Ze wilden zich graag verkleden in Dorothy van de Wizard of Oz en hadden op YouTube een filmpje gevonden hoe ze zelf hun pak konden maken. Vooral ongeveer vanaf de 4e minuut werd het filmpje interessant. Het kleedje zou volledig in elkaar gestoken worden met textiellijm ;-). Super hoe twee tieners het zagen zitten om op deze ambachtelijke wijze een kleedje te maken ;-). Maar dit vond ik nu echt wel zonde van hun tijd en het geld dat ze in de stof gestoken hadden. Dus stelde ik hen voor het samen met hen te maken.
Twee vrijdagavonden vol plezier met twee vrolijke meiden in huis was dit het resultaat:We maakten de rokjes (cirkelrok mme zsazsa) en bovendelen apart zodat ze het rokje in de zomer ook nog kunnen dragen en op hun bovenstukje werd bij allebei een half hartje gestikt, samen één dus ;-). En de stof voor de bovenstukjes is dubbel zodat nadien de bovenkant terug opengemaakt kan worden en ze een bijpassend tasje hebben ;-)
De tulerokjes zorgden voor het sprookjeseffect ... 
Hun glitterschoenen maakten ze trouwens ook zelf: pumps, lijm en glitters ;-)20 opmerkingen:

 1. Sweet! En het idee van de textiellijm... Hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk is dit resultaat, en wat ik nog leuker vind is dat zo een lieve juf hebben die dit samen met hen wil maken. Dit zullen ze nog lang meedragen in hun gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, zo tof van u om dat samen met hen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai,jij bent wss de beste juf ooit volgens die meijes :) Heel mooi gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw, iedereen de naaimicrobe. Bij ons gisteren disneydag en een leerlinge van mijn klas (derdes) had zelf een tenue gemaakt: ik vond het super en ze straalde er evenveel in als deze twee dames! Ik vind je vooruitziendheid ook wel echt de max: een rokje om nog eens te dragen EN een tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai....juffen zoals gij zouden er meer moeten zijn!
  En zo weldoordacht.......superideeen!!!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super... wederom een prachtige creatie !!

  Biefrul.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super!!! Ik heb ze spijtig genoeg niet in levende lijve gezien.... was maar het tweede lesuur op school, had ik het geweten ik was mss wel wat vroeger opgekomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu smelt ik, ik ben daar ongelofelijk fan van, zo tof gedaan, twee meiden en een juf naar mijn (hele) hart :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo tof jong !!! Waarom heb ik nooit zo'n 'mevrouw' gehad in het middelbaar ? (ik maakte de tijd nog mee dat de eerste vrouwelijke leerkracht haar intrede maakte in het hoger middelbaar in het "bisschoppelijk college")

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geniaal: tote bag + cirkelrok = jurk, je moet er maar op komen! Volgend jaar heb je een hele klas aan je deur staan om naailes te volgen hé, dat zie ik zo gebeuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ge beseft nu toch wel dat ge elk jaar lln aan uw deur gaat hebben...met zo'n leuk idee. En zo doordacht! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ge beseft nu toch wel dat ge elk jaar lln aan uw deur gaat hebben...met zo'n leuk idee. En zo doordacht! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Amai! Zo'n coole juf had ik ook wel gewild in die tijd! Zo'n coole juf zou ik ook wel willen zijn nu, maar kleuters en kledij naaien is waarschijnlijk niet zo'n goede combinatie...

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...