woensdag 28 augustus 2013

Petit Pan in a box ...

Toen ik daarnet haar dekentje zag waar de allermooiste stofjes gecombineerd werden, dacht ik eraan dat hier ook nog een unblogged projectje lag te wachten op "publicatie" :-)

Een paar maand geleden kreeg ik een mailtje met het volgende:

" ... wij gaan snuisteren bij dat pinterest, kwamen we daar een kei-leuk ideetje tegen voor iemand waarvoor we al even naar een origineel bedank-cadeautje op zoek zijn, ik zei het al: kei-handig zo’n collega’s met goede-smaak-filter, en kennen we nu net geen kei-handige collega die af en toe zo van die schriftjes pimpt? ... "

En wat ze graag wou: ’A birthday interview book for kids’: 4 boekjes in een doosje waarbij je een vragenlijst kon stoppen en ieder jaar opnieuw aan de kinderen diezelfde vragen voorleggen als leuke en vooral ook grappige herinnering voor later.

De boekjes, dat was geen probleem voor mij ... De allermooiste Petit Pan stofjes, kartonnen boekjes van de Hema en vlisofix werden bovengehaald. En we eenvoudig gingen kaften zoals hier.

Voor het doosje moest ik beroep doen op mijn handige harry in huis, die ooit in zijn studententijd al eens een doos in elkaar moest steken... Er werd dik karton gekocht en ik kreeg mijn doosje op maat, dat ik dan ook met stof ging bekleden.  Jaja, leve de vlisofix :-).


En ja, ik moet eerlijk toegeven dat ik spijt had dat het doosje met boekjes hier de deur uit moest :-(. Ik ga dat zeker ook ooit eens te maken voor mijn kinderen!!!24 opmerkingen:

 1. Ongelofelijk!!! Das nu echt origineel en supertof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gedaan!
  Ik ben net klaar met m'n eerste bestofte doos te maken, dus mijn bewondering voor jou is eventjes ZEER groot ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super idee en een heel mooi resultaat! Jij bent echt goed met stofjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk idee en die boekjes zijn om verliefd op te worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben gisteren ook begonnen aan een reeksje bestofte boekjes ( elfde stofkes en al!)....lang leve de vliesofix!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooi! En wat een leuk idee, zo een vragenboekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. moet ik ook eens proberen... maar denk niet dat ik ze dan zou kunnen weggeven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super goed idee van die vragenlijstjes! En als je ze dan nog zo mooi kunt krijgen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, een boekje voor 'Stien' uit een van mijn favoriete stofjes, is dit toevallig? ;-) Ik heb ook al van die hema-boekjes gekaft, maar ik vroeg me af hoe jij dit doet met de witte elastiek? Ik heb die er indertijd gewoon afgeknipt... Knip je dan gewoon gaatjes op de juiste plaats? En heb je dan een naad in je stof? Hmm, benieuwd naar jouw methode...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh ma Hilde, zo knap!! ik zie hier altijd van die superleuke dingetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och, zo mooi in dat doosje! Die Petit Pannekes zijn toch echt to-die-for hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Ik zou graag zo eentje maken voor mijn dochter (een nieuw schooljaar heeft ook een poëziealbum nodig) maar ik vraag me af of de randjes met de vliesofix zullen bestand zijn hiervoor? Tips? Ik heb nog geen vliesofix ervaring..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De randjes zullen in de boekentas natuurlijk wel veel afzien en rap beginnen rafelen. Misschien zorg je er dan beter voor dat je het poëzie-album volledig kaft in stof en de randen naar binnen omslaat, vaststrijkt en dan met een mooi papiertje afwerkt?

   Verwijderen
 13. Heel mooi! Ik zou graag zo eentje maken voor mijn dochter (een nieuw schooljaar heeft ook een poëziealbum nodig) maar ik vraag me af of de randjes met de vliesofix zullen bestand zijn hiervoor? Tips? Ik heb nog geen vliesofix ervaring..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een super leuk en mooi idee!
  Echt vakwerk!
  Liefs DivaDaan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. WOW ... weer een prachtig ideetje !!! Prachtig (kunst)werkje! Ik vind zo mooi dat ik schrik zou hebben om erin te werken ...

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...