zaterdag 28 januari 2012

Nog een verslaving ...

En nee, sieselaajn, niet aan de fles ;-), maar aan fiberfill...

Ja, ik hoorde het woensdag, op mijn wekelijkse stikavond bij de tetterende tiretten weer: "gij steekt dat toch ver overal tussen é..."
En ik kan het niet ontkennen, ik hou van zacht, wollig, van alles met een hoog knuffelgehalte... Vanaf nu maak ik bijvoorbeeld alleen nog potlodenrollekes MET fiberfill.


 
En ja, deze zijn ook zeer kind-beschermend-tegen-zagende-moeders ;-).
Moeder anders maar zagen dat de potloden niet mogen vallen want dan zijn de punten kapot. Natuurlijk, als moeder een potlodenrol maakt waar ze uitvallen als ge ze ondersteboven houdt, ja, wat zegt ge dan... we zullen maar voor een ander concept gaan zeker.
Oké, als echte "test-aankoop-vrouw" deden we de test. Een potlodenrol met fiberfill en eentje zonder, ondersteboven. Zeer opvallend, die zonder verloor bijna alle potloden en die met fiberfill geen enkel.

En wat denkt ge nu, dat ik eerst aan mijn kindertjes zeg dat potloden niet op de grond mogen gesmeten worden en ik  ze daarna zou aansporen om dat wel te doen door te vragen om een rolleke ondersteboven te houden. Nee hoor, ik haalde de potloden er op voorhand uit, maar wees gerust, het resultaat zou hetzelfde geweest zijn ... 

Deze week maakte ik ook nog deze clutch, jawel, met fiberfill :-). Uitleg vind je hier
De inspiratie voor de bloem las ik ooit in een knippie (ik weet wel niet meer dewelke) maar de werkwijze komt hierop neer:
* teken een cirkel (ik nam een diameter van 14 cm om dat ik toevallig een voorwerp in de buurt had dat deze diameter had) en knip uit
* rijg rondom rond met stevige draad en trek deze aan zodat die helemaal stropt.
* een knoop erop, en klaar is ie

Ook bij haar vind je die schone bloemekes ...

10 opmerkingen:

 1. Maar allez! Ge gaat mij nooit geloven, maar ik heb vannacht mijn hoofd liggen breken van hoe ik een rond-vormig medaillong-achtig iets zou maken om een knoop op te zetten. I-de-aal, die post van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! En uwen uitleg over zagende moeders en potloden : herkenbaar en hilarisch, ik krijg hier regelmatig nen lammen arm van te blijven slijpen aan kleurekes waarvan de punt blijft afbreken wegens al veel te vaak gevallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fantastisch idee! ga k volgende keer s uit testen of het echt werkt, niet dat k uw zoonlief niet betrouw ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die rollen wil ik ook wel eens maken, voor breinaalden en haakpennen dan... En dat bloempje maakte ik al eens met Stien voor op een diadeem, zomaar uit de mouw geschud... http://mamakers.blogspot.com/2011/11/bloempjes.html
  Ik moet misschien eens solliciteren bij de knippie? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @mamakers: toen ik het in een knippie tegenkwam wist ik dat ik het inderdaad ergens op een blog ook tegengekomen was, bij jou dus ... Wacht, Griet, ge krijgt er hierboven een linkje bij in mijn verslagje ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je daar een percentje op mss?
  Ik moet zeggen dat die potloodrollen er wel leuk uitzien met die fiberfill, ga ik ook eens proberen. En dat de potloden er niet meer uitdonderen, is natuurlijk extra handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja amaai ge zijt inderdaad goed bezig!!! Tof idee van die fiberfill want potloden hebben inderdaad die vervelende neiging om harder dan de rest door de aarde te worden aangetrokken :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke dingen heb jij gemaakt. Het probleem van vallende potloden is ons hier ook bekend. Ik ga dat dus ook eens proberen met fiberfill.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, ons zo voor de aap houden met getrukeerde foto's ! Eerlijk gezegd, ik maakte ook potloodrollen voor de jongens met een mousse-achtig ding tussen (geen fiberfill, maar een mousse die ik nog liggen had en nergens voor kon gebruiken). Die potloodrol moet namelijk elke dag in hun schooltas heen en weer, en als je weet wat er allemaal met die schooltassen gebeurt, dacht ik toen ook dat dat toch tegen een stootje moest kunnen of dat die potloden en pen (!) niet lang zouden meegaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Keitof idee met die fiberfill!
  Bij mijn potlodenrol moet ik ook inderdaad vaak de potloden van de grond rapen :)
  Ga ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...