maandag 24 oktober 2011

Goedgemutst ...

Vorig jaar in de solden (toen ik nog zwanger was :-) ), kocht ik een prachtig frakske voor Jutta haar eerste winter... Toeval wil, kom ik in de modecoupon toch wel niet krak dezelfde wollen stof tegen... En als ge dan denkt wat ze voor dat frakske in niet-solden-prijs vroegen... Amai mijne frak...
Ik kocht mij dus 3 meter met het idee mij een kleedje te maken, maar vond toch dat er al een stukje af mocht voor een mutske en sjaaltje voor Jutta.
Ondertussen heb ik dankzij Nele (een tiret) ook het perfecte patroontje gevonden voor een mama-kleedje en dan zullen we super zuinig knippen zodat er voor Jutta ook nog wat stof over blijft.


Als je naar de achtergrond kijkt, kijk dan aub naar mijn jongens en niet naar mijn overvolle tafel :-).

Voor het patroontje gebruikte ik een goed zittend zomermutske. Op vraag hieronder het patroontje (naadwaarde inbegrepen voor Jutta haar hoofdje, maar ze is wel een fijneke van 7 maand :-)) Ik heb er ook een korte uitleg voor het omkeerbare mutsje bij gezet. Voor beide gebruikte ik voor de buitenkant het wollen stofje en voor de binnenkant tricot.
Als je het patroontje wil afdrukken zal je waarschijnlijk zelf moeten vergroten om de ware grootte te krijgen (muts onderaan 20 cm en sjaal onderaan 10,5 cm) Als ik uitgedokterd heb hoe ik het anders moet toevoegen, pas ik het nog wel aan ...Het keergat toenaaien met de onzichtbare zoom is nodig als je een omkeerbaar mutsje wil!

En nu mag Jutta eens poseren...
12 opmerkingen:

 1. Dat stofje is zo mooi!!!!! En jouw creatie ook! Waar is dat, die modecoupon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai Hilde, tis inderdaad héél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de modecoupon is in Sint-Niklaas. Ik heb de link toegevoegd :-). Ze hebben daar vaak mooie stofkes maar je moet een beetje geluk hebben op't moment dat je gaat. Heb al spijt dat ik maar 3 meter gekocht heb :-). Een tijdje erna was de stof al weg :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een superstofje, en prachtig model (dochter, jasje, muts én sjaal)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig gewoon!!Zowel de baby als het stofje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een modelletje, die dochter van je. Ze straalt gewoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schatje!
  Mooie sjaal en muts! Dat stofje is heel mooi!

  ps: ik kon lang hier geen reacties meer plaatsen, maar nu lukt 't dus terug! Oef!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja Katja, ik weet het, ik moet per ongeluk ergens een instelling gewijzigd hebben, maar was me niet direct opgevallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super schattig alles zo in combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heyla Hilde,
  Je creaties zijn echt fantastisch! Ik sta perplex! Ik zou m'n stand reserveren op Petit Bazaar als ik jou was; succes verzekerd!
  Vele groetjes,
  Je schoonzusje x

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...