zaterdag 29 oktober 2011

Speel zacht, slaap zacht, knuffel zacht ...

Woensdag was het bij de tiretten weer tijd voor een workshop: een dekentje maken. Ons fien zorgde voor de perfecte begeleiding en de handleiding kwam van hier .

Ik wilde graag een multifunctioneel dekentje. Tegelijk lekker dik en zacht speeltapijt, dekentje voor op Jutta haar bedje, voor op het reisbedje, voor als er logeetjes komen en wegens het overaanbod kleine dekentjes hier in huis opteerde ik voor een iets groter model 120 x 90 cm.


Bijkomend voordeel, mijn "gordijn" van de leenbakker kon dan eindelijk eens opgebruikt worden. Ik gebruikte de stof al voor rokjes , kussentjes, potlodenrollekes, vlaggetjes... en 't werd dus tijd om ze eens in een "groter" project te steken... (en zeggen dat ik nog altijd een reep over heb :-) )
Voor de onderkant van het dekentje gebruikte ik lekker zachte velours. En de vulling werd een superdikke wattine van bij de guy.


Er ging wel wat voorbereidend werk aan vooraf: giraf tekenen (als iemand ze ooit nodig heeft, ik heb speciaal het papier van mijn vliesofix gehouden om later nog dienst te kunnen doen als sjabloon...), opstrijken, vaststikken, paspel maken en woensdag dan zweten onder dat dik geval om het ineen gestikt te krijgen. Ik had wel een beetje schrik omdat ik niet wist wat mijn stikmachien ging doen met die dikke wattine, maar aangezien die goed samengeduwd werd was dat gelukkig geen enkel probleem.

Joppe en Warre hadden erna mega veel plezier bij de fotoshoot :-).9 opmerkingen:

 1. Deze foto's zijn super, het dekentje natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! KNap met die giraf!
  Inderdaad leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Ook de giraf is goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh superleuk,en die giraf ...Heb je die zelf getekend ?
  Zou ik ok wel eens op een dekentje willen zetten ..

  Grts

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @khapa: ik heb een giraf gezocht via google en op A4 geprint en met dat blaadje ernaast een poging gedaan om een vergrote versie te tekenen, zo een beetje rekening houdend met de verhoudingen ... Het voordeel met een silhouet is dat het niet perfect hoeft te zijn hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig dekentje, en vooral ook die tweede foto... Zo lief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die giraf is super ... en de jongens zijn ook super, zo achter dat deken !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend gedaan! Ziet er supergezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...