zaterdag 26 november 2011

Een A-lijntje, deze keer met "echt" patroon...

Aan deze rok gingen nogal wat frustraties vooraf.
Het begon allemaal twee weken geleden. Ik kocht toen een mooi stofje bij haar op petit bazaar en wilde er een schoon rokske mee maken, maar ipv het A-lijntje dat ik ooit overtekende van een bestaande rok of de kwartcirkel die ik hier ook al maakte, wou ik eens iets anders.
Ik ben nu wel niet het type dat eerst nieuwe dingen gaat uitproberen in proefstofkes, maar wou mijn mooie stof toch niet verprutsen door een rok te maken die niet goed zat of er niet uitzag. Dus zocht in een niet al te duur stofke dat toch draagbaar was als de rok zou meevallen...


Nu nog het patroon... Ik zag ooit in een of andere "easy"-special van knipmode een model met stolplooi (zonder rits, zonder boordstof, maar met een extra plooi opzij die met een knoopje open kon... ) Maar je raadt het al, het was een beetje te "easy" om mooi te zijn. Zelfs mijn ventje vond het resultaat echt geen zicht. Ik citeer "amai, wat hebt gij billen in die rok..." en het was zeker niet als compliment bedoeld ;-). Bij deze was het zelfs geen foto waard en werd de rok direct ontmanteld en patroon "geklasseerd".

Besluit, mijn figuur (of hoe je dat noemt ;-) ) verdient eigenlijk gewoon een A-lijntje. Patroon komt uit de knipmode 2010/06 (zelfde patroon dat  fien gebruikte voor haar workshop bij de tiretten).

Enig probleem: mijn ontmandelde stof was net niet groot genoeg voor de volledige A-lijn volgens het boekske, dus werd het er eentje met boordstof. Aangezien de rok goed zat werd er nog vlug een bambi opgezet en een bollekes-biais gemaakt in dezelfde stof om mijn kale rok toch wat op te vrolijken en dus ook te kunnen dragen ;-).

Hier dus mijn proefstuk en binnenkort volgt de versie met mijn "schoon stofke".
Ik kreeg trouwens bij het maken van het rokje een ideetje voor een give-away. Heb in december allerlei redenen om eens een cadeautje geven, dus begin maar al te volgen ;-). Meer verklap ik nog niet ;-)

10 opmerkingen:

 1. Awel 't is geweldig schoon! Mooie kleur en super gecombineerd met leuk detail!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'nog vlug een bambi erop en biais gemaakt', zeg je... alsof het niets is...
  Met alweer een heel tof resultaat, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja mamakers, met vlug bedoelde ik eigenlijk dat manlief geassisteerd heeft! Hij heeft die bambi voor mij uitgeknipt ;-), dus dat bespaarde mij toch al een klein beetje tijd é ... En ik ben verzot op bollekesstof, zeker als't is om recht te knippen, dus deze biais maken viel echt wel mee, zonder de bollekes zou ik er waarschijnlijk zelfs niet aan begonnen zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schoon echt waar. Een paar maatjes groter interesseren me wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, zo'n lieveke, die rok he ! Vooral met het bambi'tje ! En je ventje heeft het geknipt ! Aah ja, als tegenprestatie voor de opmerking mag dat wel he :-)
  Alleszins, deze versie staat je prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig vind ik dit! Hoe heb je die bambi erop bevestigd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst met vliesofix en dan erna heb ik hem nog eens met een fijne zigzag vastgezet om rafelen te vermijden...

   Verwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...