vrijdag 18 mei 2012

Terugblik op een super communiedag...

Het was super, ons allereerste eerste communicantje... Een heerlijke mis, leuk om al die kindjes te zien meedoen, voorlezen, zingen, dansen ... Een smeltende moeder bij het zien van al dat schoons.
En daarna een gezellig familiefeestje! Jammer dat mooie liedjes niet lang duren en dat een dag waar je zooooo lang naar uitkijkt ook weer zo vlug gepasseerd is...En nu even tijd om op mijn blog het DIY-deel met jullie te delen...
* Wat de kleren van de kindjes betreft was er één constante: blauw en oranje ;-). Alleen het kleedje van Jutta werd zelf gemaakt. Het gebruikte patroon is het peuterkleedje van Van Katoen.


* Die kleuren waren dan natuurlijk ook de basis voor een feestelijk versierde tafel. Ook van bovenaf kwam er blauw en oranje in de vorm van gestikte papieren slingers. Ik zag ze al op verschillende blogs verschijnen en ze zijn zo makkelijk en vlug te maken... Ik kocht vlechtpapier in 't Kruidvat om het knipwerk te beperken en dan was het reepjes van gelijke lengte afknippen en één voor een aan elkaar vaststikken. Het draaieffect krijg je er gratis en voor niets bij.

 
 
*  En er waren natuurlijk cadeautjes, niet alleen ons communicantje werd overladen, ook de familie kreeg iets. En de kindjes kregen een specialleke: "een Joppe-kleurboekje". Ik liet me door haar inspireren om boekjes te stikken met toile cirée kaftje (ik kreeg een mooi exemplaar mee op de Van Katoen workshop "Stempels maken") en zag op Picasa toevallig de mogelijkheid om van een foto een potloodschets te maken... Voila, het idee was geboren, de kindjes zouden een Joppe-kleurboekje krijgen en een ritszakje met wasco's...

 
16 opmerkingen:

 1. Ma zo mooi allemaal ! Leuke attenties voor de kindjes, prachtige herinneringsfoto's van Joppe en een überschattige gezinsfoto !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt ZEER mooi allemaal ,prachtige familiefoto en je tafel en cadeautjes echt supermooi gedaan!! Een welgemeende dikke proficiat !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi gezinnetje, jullie zien er stralend uit! Nog eens een dikke proficiat!
  Hoe leuk al die kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig! en zo leuk dat de kleuren overal in terug komen!
  Die kleurboekjes zijn ook supergoed gelukt. de potloden toile cirée is echt superleuk, waar heb je die gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die toile cirée kocht ik ooit op het stoffenspektakel aan het toile cirée-kraam. Lag al efkes in mijn stoffenbak, en vond ze ideaal om voor dit "projectje" eens te gebruiken ;-)

   Verwijderen
 5. Mooi zeg! Wat een leuke presentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n origineel idee! Heel leuk! En een prachtig gezinnetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat voor Joppe, geweldige versiering én cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zooo mooi allemaal! De happiness straalt van jullie af!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi allemaal! Tot in de puntjes afgewerkt! Proficiat voor Joppe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke foto's van vast een super leuke dag ! dikke proficiat !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel tof allemaal. Leuk dat je dat blauw en oranje zo in alles doortrekt. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een super leuke fotookes, alles is knap afgewerkt!
  zo'n schone gezinsfotoo: die gaat zeker een speciaal plaatske krijgen!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke familiefoto. Eentje om zeker te koesteren. Het zag er allemaal zo gezellig uit. Het is allemaal zo spannend. Wij hebben binnen een weekje onze eerste communicant.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zag er dat gezellig uit en wat heb je dat mooi versierd.Fijn gezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet eruit als een prachtige dag! Wat een fijne familiefoto ook van jullie :) Leuk zo, dat blauw en oranje thema dat overal in terugkomt!

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...