zaterdag 3 september 2011

Mijn allereerste keer ... tricot

Ik bleef het maar uitstellen, hoewel er hier al een paar tricotstofjes liggen, maar met mijn nieuw stikmachien wou ik het toch eens uittesten.
Het patroontje van de halterjurk bestelde ik bij van katoen (voor het goede doel!) en het was mijn eerste project met mijn nieuw machien... Vandaag was het eindelijk terug eens mooi weer om hem eens aan te doen!

Het stikken met mijnen Janome ging super. Alleen van de rug ben ik niet echt content :-(. Die was wat wijd uitgevallen, dus heb ik er maar een rekker in gestikt waardoor het helemaal niet mooi meer is. Op de foto valt het nu wel nog mee, maar het zakt steeds naar onder.Maar met een giletje is het rugprobleem wel opgelost hoor!Ik hoopte nog genoeg stof over te hebben voor een kleedje voor Jutta, maar helaas. De stof kwam van de modecoupon. Ik heb ook al jeans liggen om hetzelfde kleedje nog eens te proberen, want halterjurkjes zijn echt mijn favoriet!!!

7 opmerkingen:

 1. Mooi!! Ik knipte deze week het patroon al uit, waarschijnlijk wordt dit mijn volgende project...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En met dat warme weertje van gisteren, kwam deze jurk goed van pas...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, heerlijk weer was het gisteren voor die halterjurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Staat u nochtans heel goed! Kan je de zijnaad niet losmaken en de rug wat innemen? Wellicht valt zakt rug met slappe tricotjes sneller naar onderen en is dat met steviger stoffen minder een probleem. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het vandaag aangedaan (met gilet weliswaar)voor een doopfeest en is goedgekeurd :-), dus ik denk dat ik er gewoon ga afblijven en als ik het volgende keer maak (en dat zal ik zeker doen, want vind het een supermooi jurkje), dan hou ik er gewoon rekening mee dat ik de achterkant wat moet aanpassen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wouwh, ongelofelijk knap!!

  BeantwoordenVerwijderen

pin it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...